Epilasyon

Epilasyon ile her zaman hazırsın.

Her kadın bilir ki, pürüzsüz bir cildin en önemli kriteri istenmeyen tüylerden arındırılmış olmasıdır. Ancak birçok yanlış uygulama, genetik faktörler veya çeşitli hormonal problemler istenmeyen tüyleri baş edilemez hale getirebilir. Bu noktada devreye giren yeni nesil epilasyon uygulamaları, tüyleri etkisiz hale getirerek, bedeni özgür kılar.

Epilasyon Uygulaması

Epilasyon uygulaması, ısıyla kıl kökünün tahrip edilmesi işlemidir. Kıl köküne, yüksek ısı etkisi uygulanarak kökün yok olması amaçlanır. Epilasyon cihazı aracılığıyla milisaniyelik atışlar yapılır. Atış ile cilde temas eden ısı ışınları tüylerde bulunan melanin pigmenti tarafından emilir. Kıl köküne doğrudan atış yapıldığından çevre dokuya zarar vermeden cildi geçer ve hedef kıl köküne yoğunlaşır. Burada ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder. Işık, derinin üzerinde birikmeden kıl köklerine inerek canlı olan kıl köklerini yakar. Bu ışığın vücutta bıraktığı herhangi bir atık yoktur.

Epilasyon uygulaması için tek seans yeterli olmamaktadır. Bunun sebebi ise kılların tek köklü olmamasıdır. Her seansta kıl kökünün yaklaşık %20 ile %40’’lık oranı kaybolur. Kalan köklerden ise kıllar tekrar çıkmaya devam eder. Fakat her seans sonrası çıkan kıllarda incelme meydana gelir. 4 ila 8 seans sonrasında kılların tamamı nötralize edilir. Epilasyon uygulaması 12 yaşını doldurmuş koyu renkte kıl veya tüylere sahip olan insanlara uygulanır.

Epilasyon uygulamasının etkili olması için kılın koyu renkte olması ayırt edici bir faktördür. Koyu renkteki kıl ışığı çok daha iyi emer. Bu sebeple epilasyon işlemi açık tenli olup koyu renk tüylere sahip kişilerde daha etkili ve hızlı sonuçlar verir. En geç sonuç alınan bölge ise yüz bölgesidir. Çünkü bu bölgedeki kıl yapısı ince ve uyuyan ayva tüylerden oluşur. Yüze uygulanırken mutlaka koruyucu gözlük takılmalıdır.

Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?

  • Epilasyon işlemi etik bir yaklaşımla;
  • Hamilelere,
  • Gebelik riski olan kişilere,
  • Yüksek seviyede kalp ve şeker hastalığı olanlara,
  • Kontrol altına alınmayan yüksek tansiyon hastalarına,
  • Epilepsi hastalığı olanlara,
  • Uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara,
  • Hormon bozukluğu olan kişilere,
  • Aşırı bronz tenlilere,
  • Bazı ilaç tedavisi (tretinoin, tetryzoline gibi etken maddeler) gören kişilere uygulama yapılmaz. Bu noktada ilaç tedavisi gören kişinin ilaç bilgilerini mutlaka hekime iletmesi gerekir.

Epilasyon Seansları Ne Kadar Sürer?

Kişinin cilt yapısı, rengi ve kıl köklerinin karakteristik özellikleri farklılık göstereceğinden tüylerin yok olma süresi de farklılık gösterir. Çünkü vücuttaki tüylerin büyüme, dinlenme ve duraklama dönemleri vardır. Epilasyon sonrası ise vücutta yeni bir evre başlar; dökülme.
Epilasyonun hangi dönemde uygulandığı, kıllardan kurtulmak için belirleyici bir rol üstlenir. Eğer dinlenme evresindeyken epilasyon uygulanırsa kıllar o seansta dahi kalıcı olarak yok olabilir. Bu noktada en ideal seans süresi 6-12’dir.

Epilasyon Fiyatları

Epilasyon uygulaması, aynı anda birden fazla kıl köküne uygulanabildiği için diğer epilasyon çeşitlerinden çok daha hızlı ve efektiftir. Bu nedenle epilasyon için istenilen ücret, uygulanan bölge baz alınarak belirlenir.

Leave a comment